Doorgaan naar artikel

Ruilen en retouren


Ophalen en retourneren van producten
 

Het ophalen van producten is gratis wanneer je naar het magazijn in Zwijndrecht komt. Wanneer een product 'op voorraad' staat, is het enkel mogelijk dit product meteen op te halen in het magazijn in Zwijndrecht. Wanneer je een dag van tevoren belt, zorgen wij dat de producten voor je klaarstaan. Indien je niet belt, kunnen wij niet garanderen dat er producten klaarstaan, of dat je de producten meteen kunt meenemen. Op afspraak kun je het product ook ophalen in Rotterdam, Spijkenisse of Zwijndrecht, neem hiervoor even contact op met de klantenservice. Het retourneren van producten is ook gratis indien je het zelf komt retourneren bij ons magazijn in Zwijndrecht of één van onze showrooms. Het is ook mogelijk om een pakket of meubel door ons te laten ophalen, hiervoor worden wel kosten in rekening gebracht van 49,95.

Voorwaarden

1. Het geretourneerde artikel zit in originele, onbeschadigde verpakking
2. Het geretourneerde artikel is niet gemonteerd
3. De consument is in bezit van een originele factuur
4. De consument wil binnen de termijn van 14 dagen nieuwe aankopen die via de webshop zijn gedaan, ruilen of retourneren
5. Het geretourneerde artikel is niet zoals hieronder beschreven uitgesloten van herroepingsrecht

Uitgesloten van herroepingsrecht

1. Artikelen die verzegeld zijn (matrassen, hoofdkussens, etc.)
2. Artikelen die speciaal op maat of kleur zijn besteld
3. Artikelen die in gebruik zijn genomen 
4. Artikelen die gemonteerd zijn 
5. Aankopen in de winkel

Wanneer Marka Wonen binnen de voornoemde 14 dagen geen verzoek van terugname ontvangt, zal de koop als bindend beschouwd worden.

Retourneren

1.Het is voor de internetafnemer mogelijk om binnen de zichttermijn (14 dagen) de artikelen te retourneren.
2. De eventuele verzend- en transportkosten zijn voor rekening van de consument.
3. Het retourneren van artikelen is uitsluitend toegestaan wanneer deze in originele verpakking en voorzien van eventueel beschermingsmateriaal worden geretourneerd.
4. Het is uitsluitend mogelijk om goederen te retourneren indien daar vooraf melding van is gemaakt.
5. Het bedrag wordt binnen 10 werkdagen na het terug-ontvangen van het geretourneerde product, teruggestort op het rekeningnummer dat bij Marka Wonen bekend is.
6. Bezorgkosten worden niet terugbetaald.
7. Indien je ervoor kiest om jouw bestelling van Marka Wonen retour te doen en je voldoet aan onze retourseisen, verzoeken wij om de/het desbetreffende product(en) voor te bereiden op de dag van het ophalen. Dit houdt in dat het product gedemonteerd moet zijn, in de verpakking terug moet zitten en moet worden klaargezet bij de deur. Indien hier niet aan wordt voldaan en wij zelf nog maatregelen moeten nemen om het product mee te kunnen nemen, zullen wij hier € 75,- voor in rekening brengen.

Ruilen

Een consument mag een artikel ruilen indien de consument dit binnen een termijn van 14 dagen (na aankoop van het artikel op de webshop) doet. En enkel wanneer deze nog in originele verpakking en niet gemonteerd is. De consument kan een artikel ruilen tegen een artikel of meerdere artikelen van dezelfde waarde. Wanneer deze waarde wordt overschreden, zal de consument een meerprijs moeten betalen.

Annuleren

Als je annuleert terwijl je nog niet in kennis bent gesteld van de definitieve datum van aflevering, dan ben je 30% van de koopsom als schadevergoeding verschuldigd. Je vergoedt met de annuleringskosten de schade die wij lijden doordat jij de producten en/of diensten niet kan afnemen. Annuleer je nadat je in kennis bent gesteld van de definitieve datum van aflevering, dan betaal je 50% annuleringskosten. Wanneer er eenmaal is geleverd, kun je niet meer annuleren. De hele overeenkomst is dan al uitgevoerd. De genoemde percentages zijn vaststaand.